Namaza neden başlamalıyım
Namaz kılarken, abdest alırken, oruç tutarken nasıl niyet ediyorsak, namaza başlayabilmek içinde bir niyetimizin, bir isteğimizin olması gerekir. En önemlisi inanlar olarak islamın şartlarından farz bir ibadet olan namaz zaten bizim görevimizdir. Nasıl ki temel ihtiyaçlarımız olan yemek, içmek, barınmak gibi ihtiyaçlarımızı fiziki yaşamımıza devam edebilmemiz için karşılamak zorundayız. Manevi ihtiyaçlarımız için de inandığımız dinimizin şartı olan namaz borcumuzu yerine getirmekle yükümlüyüz.
Ayrıca namaz tek başına bir zaruret gibi düşünülmemeli. Namaz bizim dünya hayatımızıda refaha kavuşturan bir ameldir. Örneğin namaz kılmak için abdest aldığımızda insan tazelenir, temizlenir. Namaz kılmayan hangi insan günce 5 defa elini ve ayağını yıkayabilir. Namaz ayrıca Allah’ın iyiliklerine teşekkür, Allah’ın cennetine ve cemaline kavuşturan bir ibadettir. Namaz, insanın Allah’la buluştuğu ve konuştuğu andır.
Namaz kılmayan bir müslüman, çamura düşmüş bir altın gibidir. Çamurda görülen bir altın nasıl alınır, silinir, parlatılır, layık olduğu yere konulur. Namazsız insan da günah çamuruna düşmüştür veya düşürülmüştür. Böyle bir insan her ne kadar bu çamura düşmüşse de bu bir insandır, tutup ordan kaldırılmalı, temizlenmeli, layık olduğu yere, namaz seccadesine taşınmalıdır.
Benim yaşım küçük, acaba namaz bana ne zaman farz diye merak ediyorsanız şu sayfamızı inceleyebilirsiniz; Namaza başlama yaşı
Artık namaza başlayalım ve öğrenelim
Artık namaz kılmayı öğrenmeye başlayabilirler. Bunun için de sitemiz içinde bulunan aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
1. Namaz kılabilmek için namaz abdestimiz ve gusül abdestimiz olması gerekir.
- Namaz abdesti nasıl alınır
- Gusül abdesti nasıl alınır
2. Namaz surelerini ve namaz dualarını öğrenin ve ezberleyin
- Namaz sureleri ezberle
- Namaz duaları ezberle
3. Namaz ile ilgili temel bilgilerini öğrenin
- Namazın farzları
- Namaz terimleri
- Namaz çeşitleri
4. Beş vakit namaz rekatlarını öğrenin
- Namaz rekatları
5. Ayrıntılı ve resimli olarak namaz kılmayı öğrenin
- Erkekler için namaz kılınışı
- Bayanlar için namaz kılınışı
6. Beş vakit namazı ve cuma namazını öğrenme vakti
- Sabah namazı kılınışı
- Öğle namazı kılınışı
- İkindi namazı kılınışı
- Akşam namazı kılınışı
- Yatsı namazı kılınışı
- Cuma namazı kılınışı