namaz
namaz sitesi menü

Ayetel Kürsi

Ayetel Kürsi duası veya suresi olarak bilinse de Bakara Suresinin içinde yer alan bir ayettir "Ayete’l Kürsi". Ayetel kürsi türkçe okunuşu, meali ve sesli olarak okunuşu ile ezberleyebilirsiniz.

Ayetel Kürsi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
Bakara 255 - Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm,
lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih,
ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,
velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard,
velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

REKLAM

Sesli Dinle


Ayetel Kürsi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
Bakara 255 - Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran,
bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.
Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.
Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.
O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek,
ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

Ayetel Kürsi namazlarda okunur mu?

Ayetel Kürsi bir sure değildir. Ayetel kürsi duası veya suresi olarak bilinse de Bakara Suresinin içinde yer alan bir ayettir. Her ne kadar ayetel kürsi bir sure olmasa da namazlarda okunabilir. Namaz sureleri olarak genellikle Kuran-ı Kerim'in son sureleri olan kısa sureler okunur ama bu bilinen surelerin dışında Kuran-ı Kerimin her hangi bir ayeti de okunabilir.

Aynı zamanda Kürsi; Allah'ın (cc) kendini tasvir ettiği, bir nevi kendini anlattığı bir ayettir. Ayetel kürsi'nin türkçe anlamına bakarak bunu görebilirsiniz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur; “Yasin suresi Kuran’ın kalbidir, Fatiha suresi Kuran surelerinin en faziletlisidir, Ayetül kürsi Kuran ayetlerinin efendisidir, Kul hüvellahü ehad suresi Kuran’ın üçte birine denktir” (Ahmed İbni Hanbel)

Bu Ayetel Kürsi okunuşu Hafız Murat Gül'ün sesinden.

Bakınız: Ayetel Kürsi'nin farklı hafızlardan sesli okunuşları

Ayetel Kürsi ile ilgili hadisler

Ebu Hüreyre (ra) şöyle anlatıyor: Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: "Her kim akşam olunca Ha-mim el-Mü’min süresini baştan, 3. (dahil) ayetine kadar ve Ayete’l-Kürsiyi okuyacak olursa bu iki Kur’an kıraati sayesinde sabaha kadar muhafaza olunur. Kim de aynı şeyleri sabahleyin okursa onlar sayesinde akşama kadar muhafaza edilirler." (Tirmizi)

Übey İbnu Ka’b (ra) anlatıyor: "Resulullah (s.a.v.) bana: "Ey Ebu’l-Münzir, Allah’ın Kitabından ezberinde bulunan hangi ayetin daha büyük olduğunu biliyor musun?” diye sordu. Ben: “O Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur, O, Hayy’dır, Kayyûm’dur (yani diridir her şeye kıyam sağlayandır” (Bakara, 225) -ki buna Ayet’ü’l-Kürsi denir- dedim. Göğsüme vurdu ve: "İlim sana mübarek olsun ey Ebu’l-Münzir!" dedi." (Müslim)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur; "Her farz namazdan sonra Ayetel Kürsi'yi okuyanın cennete girmesi için hiçbir engel yoktur." (Nesai)

Cuma günü, biz müslümanların bayramıdır. Allahü celle celalühü, Cuma gününü Müslümanlara mahsus kılmıştır. Ve bu cuma gününde Cuma günü Ayetel Kürsi okumanın fazileti çoktur.

Bakınız: Cuma Günü Ayetel Kürsi Okumanın Fazileti

İlginizi Çekebilir

REKLAM

Namaz Nasıl Kılınır

“Ey iman edenler, rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.” (Hac Suresi, 77. ayet)

Namaz Sureleri

Namaz Duaları

rabbi yessir